Rookwalm

Rookwalm kreeg rond de eeuwwisseling het hiphopvirus te pakken in De Panne als MC bij de rapgroep 'Writers Of The Lost Art'. Hij leerde al snel zijn eigen beats producen en werkte ook als DJ non-stop aan zijn skills. In 2002 richtte hij 'Dope Shit Productions' op waar hij onder meer 'Dope Shit Volume One', 'Zwoare Bloazerz' en 'Smokkelwoar' op uitbracht. Na meerdere transformaties van de groep 'Dope Shit' besloot hij om solo verder te gaan onder de naam 'Rookwalm'. Het resultaat werd tot ver buiten West-Vlaanderen gesmaakt en leidde tot tal van connecties, features en tracks op meerdere compilaties.

Sinds 2010 is hij ook actief binnen de groep 'De Feesters'. Daar bracht hij enkele albums mee uit en speelde tal van podia plat. Na het eerste soloalbum 'Rookwalm' uit 2007, kwam drie jaar later 't Joar Van De Veranderieng' gevolgd door Smokkelwoar, een collabo mixtape in 2012 met meer dan 30 mc's. Begin 2016 presenteerde Rookwalm met veel trots z'n derde soloalbum 'Para Siempré' op het West-Vlaams muzieklabel 'HardHorig'.

Een drietal jaar later besluit Rookwalm dat hij zelf muziek wil uitbrengen en richt daarom zijn eigen label 'Buskrud Records' op. Het startschot daarvan werd gegeven met de eigen release 'Viere Punt Nul', een album dat hij schreef en produceerde in minder dan vier weken tijd.


Rookwalm Youtube
Rookwalm Facebook
Rookwalm Instagram
rookwalm@hotmail.com
Rookwalm BOEK Rookwalm

Rookwalm releases:

Viere Punt Nul